Υπολογισμός κατανάλωσης

Κατανάλωση
λίτρα / 100 χλμ

Ετήσια χιλιόμετρα
χλμ

Βενζίνη
€ / λίτρο

Υγραέριο
€ / λίτρο

Ετήσιο Κόστος Βενζίνης: 2.250,00
Ετήσιο Κόστος Υγραερίου:900,00

ΕΤΗΣΙΟ ΟΦΕΛΟΣ: 1.350,00 €

 

Τηλέφωνο

Όνομα:
Τηλέφωνο:
 
 

Συχνές Ερωτήσεις (F.A.Q.)

Τι είναι το υγραέριο; Liquid Petroleum Gas LPG?

Το υγραέριο (LPG) είναι παράγωγο του αργού πετρελαίου και έχει ως βασικά συστατικά του το προπάνιο (C3H8) και το βουτάνιο (C4H8). Η χρήση του υγραερίου για την κίνηση οχημάτων στην Ελλάδα ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του '60 με τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές, ενώ από τον Δεκέμβριο του 1999, με σχετική νομοθετική ρύθμιση (Ν. 2773/1999 (Α' 286), απελευθερώθηκε σε όλα τα οχήματα και για ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

 

Γιατί επιλέγω υγραέριο;

  • Το κόστος ανά λίτρο είναι εξαιρετικά χαμηλό (0,62€/lt versus 1,52€/lt –μέση τιμή βενζίνης)
  • Αυξάνει τη ζωή του κινητήρα του οχήματος μου, αφού γίνεται καθαρή καύση χωρίς κατάλοιπα
  • Κάνω απόσβεση της τοποθέτησης της συσκευής σε λιγότερο από ένα έτος ( ένα όχημα με κατανάλωση 10 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα που διανύει 15.000 χιλιόμετρα ανά έτος κάνει απόσβεση σε 11 μήνες)
  • Βοηθάω στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αφού είναι ένα οικολογικό καύσιμο

 

Είναι, όμως, ασφαλές;

Το υγραέριο είναι ένα καύσιμο αρκετά πιο ασφαλές από τη βενζίνη. Δεν υπάρχει κίνδυνος εκρήξεως της δεξαμενής του οχήματος, χάρη στις ειδικές βαλβίδες εκτόνωσης του συστήματος, οι οποίες σε περίπτωση ατυχήματος απελευθερώνουν σταδιακά το αέριο. Δείτε το σχετικό βίντεο στην ιστοσελίδα μας www.autogashellas.gr

 

Που μπορώ να ανεφοδιάζω το όχημα μου;

Υπάρχουν πολλά σημεία ανεφοδιασμού στην Αττική και αυξάνονται συνεχώς τα αντίστοιχα σημεία στην επαρχία. Αναλυτική λίστα υπάρχει στην ιστοσελίδα μας www.autogashellas.gr

 

Τι χρειάζεται το όχημα μου;

Για την τροφοδοσία του οχήματος μου με υγραέριο, χρειάζεται ένα δεύτερο σύστημα τροφοδοσίας με συγκεκριμένη σειρά εξαρτημάτων. Το αυτοκίνητο σας θα λειτουργεί και με τα δύο καύσιμα, διπλασιάζοντας έτσι την αυτονομία του.

 

Κάνει για όλα τα οχήματα;

Εφαρμογή γίνεται σε όλα τα βενζινοκίνητα οχήματα καταλυτικής τεχνολογίας.

 

Τι πρέπει να κάνω;

Να επισκεφθώ μία από τις εγκαταστάσεις της Autogashellas, όπου το έμπειρο και εξειδικευμένο Προσωπικό θα φροντίσει για την ασφαλή εγκατάσταση του συστήματος στο όχημα μου.

 

Πόσος χρόνος χρειάζεται;

Από 2 έως και 4 ημέρες χρειάζονται για την εγκατάσταση του συστήματος, ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου και την ιπποδύναμη. Κατόπιν ραντεβού μπορείτε να κάνετε χρήση οχήματος εξυπηρέτησης, το οποίο φυσικά είναι με υγραέριο.

 

Τι αλλάζει στον τρόπο που οδηγώ;

Απολύτως τίποτα, άλλωστε ή εναλλαγή από βενζίνη σε υγραέριο και αντίστροφα, γίνεται αυτόματα και με τρόπο που δεν γίνεται αντιληπτός.

 

Τι θα μου κοστίσει;

Οι τιμές διαφοροποιούνται ανάλογα την ιπποδύναμη, τον κυβισμό και τους κυλίνδρους που έχει ο κινητήρας.

Η Α.ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε. σας δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής έως και σε 18 άτοκες δόσεις, άρα μπορείτε να κάνετε την πιο οικονομική κίνηση, με τον πιο συμφέροντα τρόπο! Πρακτικά, με το μηνιαίο σας κόστος για βενζίνη, αποπληρώνετε το κιτ υγραερίου!

 

Τι εγγύηση έχω;

Η εργοστασιακή εγγύηση των μηχανημάτων είναι σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία 2 έτη καλής λειτουργίας.